tirsdag 31. juli 2012

Den hemmelige kokken


Den Hemmelige Kokken
Forfatter: Mats-Eric Nilson
Forlag: Spartakus

Dette er en bok som burde stå i bokhyllen i alle norske hjem. "Den Hemmelige kokken" titter på hva som står på innholdsfortegnelsen. For meg var det et sjokk men samtidig en åpenbaring å lese boken. Jeg har alltid visst at det er noe med industimat, men har ikke hatt kunnskapen til å vite hva som faktisk blir puttet i maten. Ingen liker å bli lurt- dette er dektektiven som titter storindustrien i kortene. Mats-Eric Nilson tar deg også tilbake i historien for å vise foreksempel hvordan ketchup ble lagd, men også hva straffen var i gamledager for å tukle med maten. Det kan virke depresivt å lese en hel bok om at noe er galt med maten vår. Men for meg gir boken heller ny giv på å gå løs på ekte råvarer. Hvorfor lage maten fra grunden - jo fordi da vet du hva som er i det du spiser. Bakerst i boken er det også et oppslagsverk over e-stoffer og hva de gjør med kroppen din. 

Den hemmelige kokken er nøkterent beskrevet, i en lettlest tone. Dette er ikke Michael Moors tone med masse antagelser, den bygger på fakta. For meg er den ett nyttig verktøy i hverdagen.

www.spartacus.no




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar