tirsdag 31. juli 2012

Crêperiet i Hablingbo

Gotland har mye å by på. Den Norske landsbyga består stortsett av gatekjøkken, med sin fabrikk produserte mat. På Gotland har de derimot en rekke steder som har skjønt poenget. Laget noe som virkelig skiller seg ut. Crêperiet i Hablingbo er et slikt sted. En franskmann som har tatt med seg sin touch av matlaging og hans svenske kone som lager vakre krus i porselin. Hvis dette ikke var nok har de også sirkus i bakgården. Jepp her er det crêpe og sirkus for pengene. Crêperiet har en litt sydlansk uformell stemmning over seg, som passer bra til Gotland sitt behagelige tempo. Bakgården har et overbygg som skjermer deg mot solen og lekeplass til barna. Dette er den rene idyll. Vi kommer dit skrubbsultene. Menyen har lunch crêpes(galettes) og dessert crêpe, pluss noen andre klassiske lunchretter. Jeg har ikke vært den største fanen av crêpes, men tenker at jeg må prøve husets spesialitet. Jeg velger "Pär" som er lagd med gotlansk lam pepperot og asparges. Igjen hvorfor er det ikke flere norske steder som skjønner at de må velge lokale råvarer og være stolt av sin matlaging.

Vi venter spent på maten, vi venter og venter. Bordet vedsiden av oss får maten og vi får en rekke ganger tilbudt andre sin mat, så vi begynner å føle oss glemt. Til slutt kommer maten. Sommervikarene har nok gjort sitt inntog på Gotland også. Det er mange på jobb, men logistikken trengs nok å jobbes litt med. Vi er på ferien så vi har tid til å vente. Den som venter på noe godt venter ikke fogjeves. Crêpen er knall god. Pepperoten river godt i nesen og de har en god cider fra Frankrike. Til en rimelig pris er dette et godt måltid. Vi er en gruppe på seks voksene og fire barn, regningen landet på 970,- med vin, kaffe pluss litt brus. Så en får mye for pengene.

Dette er et av utflukts stedene som virkelig er vært å ta en tur til. Det er godt sammensatt, med alt fra interiør, mat og serviset de serverer i. Det virker det som mange også har fått øynene opp for. Crêperiet er et avslappet, rustikkt, familievennlig sted. Er du på Gotland ta turen innom, men beregn god tid. Men hvem har dårlig tid på ferie?

www.hablingbocreperie.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar